15 February 2016

* Bethany Mota makeup for school *



Heeej.I dobro došli na moj blog,u još jedan u nizu novi post.Ovaj je post trebao prije 2-3 dana da izbacim ali mnogo sam se zbunila oko uredjivanja slika jer su sve gotovo iste...Odabrala sam pomalo neobičnu temu,a to je kako da se našminkate poput Bethany.Već ste čuli za nju sigurno.Ja je punooo volim,omiljena mi je jutjuberka i uvijek će mi biti najdraža,prosto je nevjerovatna.Ali da se mi vratimo na temu.Ovaj makeup je savršen za one djevojke kojima treba puno vremena da se spreme pa im ostaje nešto malo vremena za taj ,završni dio,makeup.Ja puno volim da gledam videe Bethany i njene tutorijale o tome kako se našminkati,a upravo ovaj,koji ću vama sad pokazati koristim već godinu dana.I još da napišem,ja ne koristim puder(niti tečni niti u kamenu),znaci nikad ga ne koristim,bukvalno.I obrve ne crtam:) Let's go!


1.(ovo govorim samo za one koje idu na fakultet ili možda srednju školu) nanesite tečni puder,a nakon toga,da vam se lice ne bi sjajilo ili izgledalo masno nanesite puder u kamenu,to će dati dodatni mat efekat.Potrudite se da korisite ova 2 proizvoda u boji kože. 


  


2.Sada nanesite korektor gdje je to potrebno. Ja sam koristila Essence tečni korektor..Za osnovnu školu je sasvim dovoljan korektor,čisto da prekrijete neku malu nepravilnost.




3.Ako su vam obrve guste kao kod mene,nema potrebe za korištenjem olovke za obrve,ali ako je suprotno samo ih malo popunite.




4.Ja volim da koristim olovku za oči(crnu,Essence),to je jer ne koristim tuš,a i svakako nije primjereno da u osnovnoj školi koristim tuš.Tako da,olovku zaoči stavite na donju vodenu liniju,a ja je stavljam i na gornju.


5.Sada dolazi malo teži dio.Na slici ispod,ja sam postavila Essence All About Nudes paletu jer nju koristim,pa ću sada napisati kako sam i napisala brojeve,tj.gdje koju sjenu treba da nanesete.(Bethany je koristila Maybelline paletu)Broj 1 nanesite preko cijelog kapka,a zatim broj 2 i 3 iskombinujte pa nanesite na pokretni dio kapka.broj 4,ta nijansa je više kao sivkasta,ja je stavljam odmah ispod donjih trepavica,tako daje efekat krupnijih očiju.Broj 5 nanesem na sredinu pokretnog kapka i za završni dio,broj 6 i 7 stavite na liniju inad pokrenog dijela kapka.

 

6.Sada doalzi maskara,vjerovatno omiljeni proizvod mnogim djevojkama.Ja sam koristila Miss Sporty:)
  


7.I za kraj,izgleda ćete upotpuniti kada stavite omiljeno labelo (ruž,sjaj...) Ja sam koristila rozi Baby Lips.



Pogledajte kako je to na kraju ispalo :)



Nadam, se da vam se sviđa.Obavezno pokušajte. :* #byebye


 

❤️xoxo,❤
 Muri

13 comments:

  1. Ovo je zaista odlična ideja! Iako je ona sama pokazala u videu kako se šminka, možda ima neko ko ne zna engleski, pa mogu ovde da vide jer si sve prevela! :)

    jasminadimitri.blogspot.rs

    ReplyDelete
  2. Slike su ti fantsaticne i mnogo si slatka!

    My new post is up, check it out!
    http://missbabybluelove.blogspot.rs/2016/02/kitty-cat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je Bethany Mota,ne ja,bilo bi lijepo da si pročitala post. :)
      Hvala:D

      Delete
  3. Odličan post! Ja se ne šminkam, ali će onima koji se šminkaju ovo biti jedan veoma koristan post! Tvoj blog mi se baš dopada i izgled je presladak. Učlanila sam se pa se nadam da ćeš se i ti učlaniti! ❤

    Zarin Kutak

    Creative block - creative solutions

    ReplyDelete
  4. Odlican post!
    Ps. nominirala sam te za The Liebster Award Tag na mom blogu pa bi mi mnogo znacilo da ga napravis.

    beimagi.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Wow! Još nisam srela nekoga ko ima taaaako divne oči kao ti. Veliki pozdrav za tebe i puno sreće :*

    danny991.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Prelijep post i predobra i originalna ideja za njega. Tvoj blog mi se jako sviđa ,sad sam prvi put na njemu. I ja jako volim Bethany Motu i ona mi je preodbra i jako se lijepo šminka. Pa , još samo nešto ako može follow for follow?
    P.S.Ako netko želi follow for follow , dođite na moj blog.
    http://lovedisneyhr.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  7. Prvo želim reći kako ti je izgled bloga fenomenalan! Naprosto jedan od najljepših blogova koje sam ikad vidjela!

    Ako hoćeš možeš se i ti učlaniti i u moj blog kao što sam se i ja u tvoj --> petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ReplyDelete
  8. Super post, sviđa mi se kako pišeš :)
    Pratim te, nadam se da ćeš uzvratiti :)

    maya is back

    ReplyDelete
  9. Mnogo je zanimljiv post, nisam čitala slične skoro. U septembru krećem u drugi razred srednje, ali mislim da se moja makeup rutina neće izmeniti, a koristim: Avon BB mat kremu, labelo u boji koze, i nekad, mada retko, maskaru haha :)

    Poseti moj blog i učlani se ako ti se dopada: smoothieglam.blogspot.com

    ReplyDelete