12 February 2016

DIY T-Shirt Ideas!

I petak je tu,konačno.Cijelu sedmicu pokušavam da napišem ovaj post,ali nisam mogla zbog previše učenja i školskih obaveza.ALI,ja moram da se zahvalim na 20+ pratitelja,hvala vam mnogo,ja se nadam da će biti još više.Zahvalna sam vam puno.Da predjemo na temu.Znam da svaka djevojka voli 'comfy' majice kratkih rukava da nosa,naprimjer ja ih nosam i kada je zima po kući.Osjećam se udobno.Još više volim kada su široke i kada imaju neki lijep i simpatičan print.Eh pa ja ću vam pokazati nekoliko ideja kako možete da ukrasite vaše majice.

Za prvu ideju će vam biti potreban rozi/crveni gliter(ili neke šljokice),ljepilo za odjeću,papir na kojem imate iskružene usne,bijela i crna boja za odjeću.I naravno obična majica,bilo koja boja.Prvo na majicu preslikajte usne i fino obilježite olovkom.Zatim uzmite četkicu (malu) i zube obojite u bijelo,a pozadinu crnom bojom.Usne obojite rozom bojom i pričekajte da se fino osuši.I na kraju stavite ljepilo samo na usne,ne zube i crnu pozadinu,ii pospite šljokicama.I majica će izgledati kao da ste je kupili :)

 



Sljedeća ideja je za majice dugih rukava,ali će svakako poslužiti.Potreban vam je neki deblji štapić,vunica,kalup srca,komad stiropora (oko 5 cm širine)i ljepilo za odjeću.Možete koristiti i ljepilo u pištolju.Prvo odredite mjesto na rukavima majice,tj. mjesto na laktovima da bude jednako obilježeno.Uzmite stiropor i stavite ga u rukav tako da dodje ispod obilježenog mjesta.Nakon toga uzmite kalup srca,prislonite ga na rukav,i stavljajte ljepilo,ali se kalup ne smije pomjeriti da ljepilo ne bi poremetilo izgled srca,nakon toga uzmite vunicu i rasporedice je po kalupu i pritisnite štapićem da se bolje zalijepi.Samo pričekajte da se osuši pa skinite kalup.

 

Ova ideja je nešto jednostavnija,za nju će vam biti porebnne makaze,papir,spužvica,ljepilo i boje za tkaninu(siva i bijela).Papir izrežite kao na slici ispod,prislonite ga uz majicu i zalijepite.Zatim uzmite bijelu boju i tapkajte redoslijedom kao na slici,ne čitave krugove,već pratite sliku ispod,a dok se još bijela boja ne osuši,uzmite sive boje i malo je natapkajte po nekim dijelovima mjeseca.I da,jako je bitno da je majica crne boje.

 


Posljedna i meni najljepša ideja je ova.Jednostavno boja majica ovisi o vama ,samo da nije crna :) .Umite selotejp traku i postavite je kao na slici u oblicima trokutića.A nakon toga smo utapkajte crnu boju,a možete i kombinirati,npr. ako je majica crvena može bijela boja za trokutiće ili ako je majica bijela može zelena,plava....Jednostavno a simpatično.


I to bi bilo za ovaj put.Ja se nadam da vam se sviđa :)


❤️xoxo,❤
 Muri

10 comments:

  1. Super post!
    Sve ideje mi se svidaju, ali me je posebno ocarala treca, nekako je bas tumblr :D Voljela bi napraviti nesto slicno,ali ne znam bili ja bila sposobna za to XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala.Pokušaj,ja sam napravila prvu majicu ljetos i mogu reći da su drugi bili oduševljeni kad sam rekla da je to moj rad :)

      Delete
  2. Sjajne ideje, supp blog, divna post...
    Sta reci, svaka cast...
    Uclanila sam ti se na blog <3

    Chocolatemuffin555.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Odlicne ideeje, ja ovo nikad ne bih znala da uradimm! Ali zar ove boje nece da se isperu ?

    Novi post ---> Uradi sam/a: Topli napitak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala.Neće,to su boje koje su namjenjene samo za tkaninu :) Ima ih u dm,cm i tako tim drogerijama :)

      Delete
  4. Teen Queen
    Super post! Ideje su jako kreativne! :D
    Najvise mi se dopada ideja sa arcima na laktovima. Tako je CUTE ^^
    Poseti moj blog i uclani se ako zelis. :* Inace,organizujem giveaway. :)

    ReplyDelete
  5. Divne ideje! Pokušaću nešto od ovoga! ♥

    Pogledaj moj blog i učlani se ako želiš -------> innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Bas kreativan post, sve pohvale <333 Neku ideju cu sigurno morati da isprobam, posto mi se sve mnogo dopadaju :) Prva ideja mi se najvise dopada :D

    www.neramisic.blogspot.com

    ReplyDelete