03 October 2016

Fall 2016:My morning routine

Heej.Dobro došli na moj blog.Nedavno nam je došlo još jedno godišnje doba,jesen.Vrijeme se promijenilo mnogo,a tako i većina naših obaveza i rutina se mijenja.Počinjemo da praktikujemo neku obavezu koju do sada
nismo ili prestajemo onu koju jesmo.Malo je komplikovano. :)

Danas ću pisati o mojoj jutarnjoj rutini,tj.šta ja radim ujutru kada idem u školu.Pa krenimo...




Alarm mi počinje zvoniti oko 15-10 do 6 i ja budim.Inace,moram naviti 3-4 alarma u 5 minuta jer mi jedan ili čak dva nisu dovoljna,a isključim ih...ni sama ne znam kako,nekako nesvjesno,zbog onog ''još 5 minuta''...


Nakon toga pospremim krevet i odlazim u kupatilo da obavim ličnu higijenu.Nakon toga uzimam češalj,ulje za kosu,kremu i lak te ''namjestim'' kosu tako što je iščešljam,stavim kapljicu ulja jer mi je kosa katastrofalno naelektrisana i sve to fiksiram lakom za kosu.


Nakon toga oblačim ono što sam pripremila,ovog puta su to tamno plave farmerke,tamno plava majica dugih rukava,preko toga sivi dux i bijele adidas patike,ali opet prije toga otvorim ormar i gledam u njega pola sata razmišljajući da promijenim kombinaciju,svejedno što sam izgubila vrijeme,obućem ono što sam i namjeravala,dakle...već kasnim.




Kada se obučem,našminkam se,naravno,ništa puno,ali o tome ću opširnije u drugom postu i stavim parfem i kremu na ruke jer je vani jako hladno.


Kada upotpunim sve parfemom,a meni parfem dodje kao šlag na tortu(haha),uzimam labelo bez kojeg ne mogu zamisliti ove hladne dane niti bilo koji dan u školi,žvake,pare,kartu i naravno,ono glavno,mobitel i slušalice i izlazim iz kuće.



To je to...Ja se nadam da vam se sviđa.Čujemo se u drugom postu <3



❤️xoxo,❤
 Muri

7 comments:

  1. Mnogo volim čitati rutine, pa sam uživala i u ovoj tvojoj. Hha, 5 minuta, pa 5, i nikada skoro ne izađeš :) Razumijem te za kosu, moja je baš napuhana, užas <33 Sad si mi dala ideju za smirivanje :)

    Fantastiko World

    ReplyDelete
  2. Divan post i moram da priznam da i ja obožavam ovaj ljubičasti airwaves. Već 6 godina sam odana ovom ukusu i svaki put, iznova i iznova, me vrati u prošlost ;).

    http://danny991.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  3. Haha, fine te marke na zadnjoj slici. :D Zanimljiv post. Volim tvoj stil. Zapratila sam te, pogledaj moj blog i uzvrati ako ti se sviđa: aminique.blogspot.com ♥

    ReplyDelete
  4. Razumem te po pitanju alarma hahahah XD
    Odlican post!

    Ako mozes,poseti moj blog
    girlsstuffblogg.blogspot.com

    ReplyDelete