17 November 2015

*Best Movies*

Pozdrav dragi čitaoci.Dobila sam sat slobodnog vremena pa ću  ga iskoristiti da napišem jedan post.Kao što ste mogli vidjeti u naslovu,današnja tema je 'filmovi'.Ne znam za vas ,ali ja obožavam da se ušuškam u toplu dekicu,ugasim svjetlo i gledam film+kokice obavezno!Nema ljepšeg osjećaja.Ja sam tinejdjerka pa još uvijek volim animirane filmove,ne bukvalno crtiće za djecu,već kao što su Disney filmovi itt.Osim njih volim ''family'',dramu i komediju.Horore neću ni da spomenem,jer ih ne gledam.Sajt na kome gledam filmove je Filmovizija.Obožavam taj sajt,ima punoo filmova raznih,o svemu i svačemu i još imaju i prevod na hrvatski jezik. Uz sve to film se i poprilično brzo učita. 

Napisati ću vam nekoliko mojih omiljenih filmova,a to su:

1.Prancer(1989),
2.Max(2015),
3.Greyfairs Bobby:The true story of a dog(1961),
4.Duma(2005),
5.Marley and Me:the puppy years(2011),
6.Benji(1974),
7.The prince and me II:the royal wedding(2006),
8.Air Bud I,II,III,IV i V dio,
9.Hachiko(2009),
10.Titanic,
11.Monte Carlo i
12.She's man.



Preporučujem vam ove filmove da obavezno pregledate.Ja jako volim filmove u kojima imaju psi jer sam veliki ljubitelj pasa.Evo reći ću vam o mom omiljenom filmu Hachiko:

To je film  siman u Kini ali ne glume Kinezi.Radi se o vrsti akita psa.Najpoznatija akita u historiji te vrste je upravo Hachiko.
Priča o psu Hachiku počinje 1923. godine u Tokiju kada Hidesaburo Ueno, profesor na tokijskom sveučilištu na ulici pronalazi psa kojemu daje ime Hachiko.Svakoga jutra Hachiko  je svog novog prijatelja pratio do željezničke stanice Shibuya. Profesor je vlakom odlazio na posao svakog dana ,a na povratku, uvijek u isto vrijeme,Hachiko ga je čekao ispred željezničke stanice. I tako svaki dan.
 Sve do jednog dana u svibnju 1925. godine, kada se profesor Ueno nije vratio s posla. Dobio je moždani udar i preminuo. 
Iako se njegov vlasnik više nikada nije vratio na stanicu, vjerni pas ipak ga je uporno čekao punih 10 godina. Njegovo čekanje fasciniralo je mnoge, pogotovo nakon što su lokalne novine objavile priču o Hachiku.


 Još dok je bio živ Hachiko je dobio svoj spomenik, čijem otvaranju je prisustvovao. Dana 8. ožujka 1935 , nakon deset godina dolazaka na Shibuya stanicu Hachiko je uginuo. Tada je postao japanski nacionalni simbol. 
Njegovi preparirani ostaci čuvaju se u Nacionalnom muzeju znanosti u Japanu, a osim spomenika na tokijskom groblju ovaj pas na stanici na kojoj je čekao svog gospodara ima svoju statuu. 
Također, ulaz u željezničku postaju nazvan je njegovim imenom. O njemu su napisane brojne knjige, snimljene serije i dva filma.Sve sam vam rekla kada sam spomenu da je Hachiko dobio čak statuu. 


Evo nekoliko slika:
Hachiko i žena profesora,tj. vlasnika psa.Vidjela ga je da još uvijek čeka na stanici nakon godinu smrti profesora.
 Statua Hachika koja se nalazi na toj istoj stanici.
 Hachiko kada je umro.
 Hachiko je prepariran i danas stoji u muzeju.
 Hachiko čeka na stanici profesora.
 Hachiko pred smrt.
 Hachiko nakon nekog vremena smrti svog vlansika
 Hachiko i njegov vlasnik.
Druga statua Hachika i njegovog vlasnika.
 
Bilo je dovoljno reći da sam gotovo cijeli film plakala.

Imam pitanje:
                                                  1.Da li ćete pogledati film?


-Komenentarišite i pratite me-

xoxo,
Muri


No comments:

Post a Comment