25 December 2015

* 1) #New Year- Makeup look *

Ćao <3 Evo me sa jednim novim postom,odnosno to nije jedan post već više njih.Ovih par dana sam odlučila gotovo svaki dan obajvljivati postove o Novoj godini,to će biti kao neka serija postova u kojoj će biti 3-4 posta,npr. u prvom,tj. sadašnjem postu pisat' ću o makeup look-u.Dalje,za 1-2 dana napisati ću par kombinacija za Ng itd,ja se nadam da ste me razumjeli.

Ima mnogo nas koji jedva čekaju Novu godinu kako bi je proslavili sa dragim osobama.Nova godina je noć kad svaka dama želi izgledati lijepo.Ali,to je samo jedna noć,malo posebnija od drugih,jer počinje novi dan,godina,povo nastupa mjeces Januar,a i jedna od meni najdražih stvari je zimski raspust koji
takodje dolazi poslije Ng,osjećaj mi je neprocjenjiv kada znam da sam odličnim završila prvo polugodište te da dolazi mjeces dana odmora.Koje je to olakšanje.
Da se ne zadržavam puno oko toga ,nego da predjem na glavnu temu posta :)

 1) Prvo što treba da uradite je da stavite hidratantnu kremu na lice kako bi vam zaštitila kožu od hladnoće i hidratizirala je.




2)Kada vam se krema upije u kožu,nanesite puder četkicom preko cijelog lica ,ali prije toga stavite korektor.Možete da koristite London Rimmel Stay Matte puder  i Aurin korektor koji će vam prekriti nesavršenosti na licu u određenim nijansama.




 3)Nakon prethodnog koraka dolaze i oči.Ja sam koristila Essence All About Nude paletu sjena i na slici sam označila brojeve nijansi ,tj. gdje ćete koju nijansu stavljati:
Br. 1 stavite preko cijelog kapka;
Br. 2 stavite na cijeli pokretni dio kapka;
Br. 3 stavite na pregib kapka duž cijele linije;
Br. 4 stavite na kraj kapka ;
Br. 5 ako želite stavite na sredinu.
Nadam se da ste me razumjeli.



 4) Da bi upotpunili izgled očiju stavite maskaru,ako vam je maskra nova i trepavice vam ostaju spojene,uzmite iglicu i razdvojite ih.Koristite Essence Lash Princess maskaru koja je definitivno meni najbolja.



 5) Sada je red i na obrve.Samo ih malo popunite i isčešljajte sa Catrice olovkom za obrve.

6) I na kraju upotpunite izgled savršenim usnama.Prvo nanestite neki balzam na usne da ih hidratizirate,može to biti Labello Lip Butter,oni su odlični.Nakon 1-2 minute nanesite vaš omiljeni sjaj,u ovom slučaju je to Maybelline Colo Rama sjaj za usne,nijansu odaberite sami.




Ovaj makeup izgled je namjenjen djevojkama koje idu u osnovnu (8,9 razred) ili 1. ili 2. razred srednje,ali sve zavisi od vas.Nadam se da vam se sviđa,jako sam se potrudila :)

pratite me <3

xoxo,
Muri

P.S. BeYOU(tiful)



2 comments: