04 January 2016

❤️🐩 Pet tag ❤️🐩

Heejjj...Imam tooliko slobodnog vremena večeras da je to meni čudno haha,jer inače imam barem nešto raditi.Kao što sam rekla u prethodnom postu,koji sam objavila prije par sati,neću imati vremena izbacivati postove jer idem na jedno putovanje u susjednu zemlju,ipak raspust je i red je da se to iskoristi.Tako da sam odlučila da objavim još jedan post prije nego nestanem na nekoliko dana.To je jedan brzinski post,u pitanju je Pet Tag.Ovo sam uradila jer mislim da ima mnogo nas koji imaju kućne ljubimce ili oni koji vole pse.Ja sam ništa bez svog psa.Ovaj post se sastoji od 12 pitanja.

1.Kako se zove tvoj ljubimac?Moj ljubimac je
pas i zove se Rex.

2.Koji su nadimci?

Uhhh...ima ih puno,ali ja njemu stalno tepam,pa to onda bude Jeksica,Meksic,Jeks,Rexica,Bobic,Maji cuko,Jeksić itd.Ali ipak od svih tih najviše koristim Jeksić,čak više i od njegovog vlastitog imena :D


3.Kada je rođen/a?Rođen je 14.11.2014. godine.A ja sam ga dobila na dan Božića,25.12.2014 godine.Tako da je kod mene malo više od godine dana.


4.Koliko vremena provodiš sa svojim ljubimcem?
Kad god imam slobodnog vremena,uvijek.Nekad čak to i bude 2 sata.Bilo kako,nekada se desi da se igramo 3 sata ili da ja vozamo biciklo a on trči pored mene,na sve načine...samo da sam sa tim slatkim stvorenjem.Tim vrmenom sam ostvarila takav vid komunikacije sa njim da je to neopisivo.

5.Koja je rasa tvog ljubimca?
To je Belgijski ovčar Malinoa.Ta se rasa najviše koristi u policiji zbog velike energije,a u to sam se i sama uvjerila.

6.Kako si ga dobila?

Pa kada je moj mali Roby,nažalost,uginuo,dugo sam istraživala koja je rasa najbolja,i tako jednog dana na jednom sajtu za prodaju nadjem tu rasu koju sam ja baš htjela i moj babo je išao po njega čak 5 gradova udaljenih od grada u kojem smo mi,to je 2 sata vožnje,ali je ipak vrijedilo.

7.Koliko je koštao/la?
Koštao je 250 km.Skup je ali šta da se radi...

8.Koliko dugo je već kod tebe?
Kod mene je već malo jače od godine dana.Najljepša godina u životu.Divno je provoditi vrijeme sa takvim bićem.

9.Čudne osobine tvog ljubimca?

Ja mislim da je čudno to što Rex obožava da jede jabuke,tikve,kruške,lubenice,znači sve voće i povrće (osim luka hahahah) i kada odemo nani na selo on jede SIJENO (ništa čudnije u životu nisam vidjela) i tim se redovno hrani.Kada je zima ja mu donosim jabuke iz kuće.Okej.
I ima jakooooo čudan karakter,on je dresiran i odgovara na svaku moju komandu,ali je nekako previše,ajmo reći ''živahan'',ima toliko energije da može trčati više vremena,čak sam nedavno pročitala da će prije čovjeku dosaditi voziti auto nego toj rasi,Malinoi,trčati.I kada napravi neki problem,podere nešto i sl. ja mu samo to pokažem i pitam ga ,čisto razumski,šta je radio,on momentalno obori glavu,spusti uši i rep i izgubi se sa lica mjesta ahah-e to mi je najjjčudnije kod njega,kao da sve razumije šta mu govorim.(uh jesam odužila ovo pitanje)Za ovo bih pitanja mogla danima pisati...........

10.Šta znači tvoj odnos sa njim/njom?

Pa ne znam tačno,ali svaki trenutak sa njim proveden nije uzalud,nekad se toliko smijem njegovim glupostima koje on ''izvede'' da me stomak zaboli.

11.Omiljeni trenuci?
Najdraže mi je kada je bio mali.U to vrijeme kada sam ga dobila bio je snijeg a njegovo lice je crno,pa kada trči prema meni samo vidim neku crnu lopticu,imogu reći da je to bilo tako sporo trčanje.

12.Koliko često mu kupuješ odjeću?
Gotovo uvijek kada je zima.Kupim mu nešto toplo jer mu je potrebno a i velike su hladnoće vani.Čak sam mu jednom obukla moju dux koja ja ,naravno,nisam koristila.


                                             Ovdje na ovoj slici ima 3 mjeseca.

                                             Opaa,skriva poglede hahaha.




Nadam se da vam se sviđa post.Čujemo se za minimalno sedmicu.  ❤️

                                      ❤️xoxo,❤️
                                         Muri

                     ❤️🎄🎉🎁🙈💕


                    

7 comments:

  1. Joj kako je swadak ♥♥
    Ja takoder imam psa, ali malu pasminu shi-tzu. Ona je doslovno slatka kao igracka i velika je maza. Sve su svemu super post i mozda i ja napravim ovaj tag na svom blogu.

    Xoxo♥

    ReplyDelete
  2. Joj baš ti hvala <3 Napravi i ti tag ,bit'će mi drago :)

    ReplyDelete
  3. Ja po mom mišljenju policija koristi Nemačke Ovčare, ali dobro svako ima svoje mišljenje.. Inc presladak je pas❤️❤️

    ReplyDelete
  4. Imam Njemackog Ovcara 7 meseci



    ReplyDelete
  5. Hvala ti na pet tagu ja imam njemačkog buldoga

    ReplyDelete